Aktiivisuudella tasapainoa työttömän arkeen

Aktiivisuudella tasapainoa työttömän arkeen

Olopiste – aktiivisuudella tasapainoista arkea -hanke tarjoaa yhteisöllistä toimintaa ja tukea arkeen sekä muutokseen työikäisille päijäthämäläisille. Tavoitteena on vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia tukemalla vahvuuksia sekä löytää yhdessä uusia ratkaisuja arkisiin tilanteisiin.

”Haluamme tarjota uutta yhdessä tekemistä arkeen, jotta jokainen löytäisi mahdollisuuksia kohti tulevaisuutta – omien tavoitteiden mukaista tasapainoista elämää. Meille voi tulla juuri sellaisena kuin on.” summaa Outi Jokinen, toinen Olopisteen valmentajista.

Olopisteen yhteisötila Harjula-keskuksen toisessa kerroksessa on avoinna ja kahvipannu kuumana maanantaista torstaihin klo 10-15. Lisäksi tarjotaan mm. henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, yksilö- ja ryhmävalmennusta sekä ohjattua liikuntaa, retkiä ja virkistäytymistä. Asiakas voi valita hankkeen palveluista itseään kiinnostavimmat osiot sekä osallistua myös toiminnan suunnitteluun.
Toiminta on avointa ja maksutonta. Mukaan voi tulla koska vaan.

Hanke tuottaa 18-64-vuotiaille päijäthämäläisille konkreettista arjen tukea ja rinnalla kulkijuutta tavoitteellisen muutostyön menetelmillä, sosiokulttuurisen innostamisen viitekehyksessä.
Asiakastyön ohella hankkeessa yhteiskehitetään aktivointityön ja valmennuksen matalan kynnyksen toimintamalleja. Hanke pohjautuu Olopiste – Kynnyksetön työtoiminta -hankkeen (ESR 2015-2018) toimintaan ja tuloksiin. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista. Hankkeen kesto on 2019-2021. Hanketta hallinnoi Harjulan setlementti ry.

Lisätiedot
valmentajat Outi Jokinen, p.044 772 5018, outi(@)harjulan.fi ja Pasi Viitaniemi, p. 044 772 5012, pasi(@)harjulan.fi
projektipäällikkö Erno Hokkanen, p. 044 3010 136, erno(@)harjulan.fi

harjulan.fi/olopiste
facebook.com/olopiste
instagram.com/olopiste

Yhteisötila: Harjula-keskus, 2. krs, Harjulankatu 7, Lahti