Päijäthämäläiset.fi-ylläpito tiedottaa/lokakuu 2020

Poikkeusolot Suomessa päättyivät 16.6.2020. Hallitus arvioi maanantaina 15. kesäkuuta saamansa tilannekuvan perusteella, että koronavirusepidemia on hallittavissa viranomaisten säännönmukaisin toimivaltuuksin.

Valtioneuvosto antoi yleisistunnossaan valmiuslain toimivaltuuksien käytön kumoamisasetukset ja totesi, että maassa eivät enää vallitse valmiuslain 3 §:ssä tarkoitetut poikkeusolot.

Uusien COVID-19-tapausten määrä Suomessa on lisääntynyt viikoittain merkittävästi viimeksi kuluneen kuukauden ajan eli syyskuun 2020 aikana. Tautitapausten ilmaantuvuus on jyrkässä nousussa ja positiivisten näytteiden osuus testatuista on jatkanut kasvuaan. Yli puolessa uusista tautitapauksista tartunnanlähde jää epäselväksi.

Muun lainsäädännön perusteella rajoituksia saattaa kuitenkin vielä olla voimassa, joten aivan entiselleen eivät olosuhteet ole vielä muuttuneet. Kannattaakin edelleen seurata uutisointia ja ohjeistuksia.

AVIn usein kysyttyjen kysymysten sivulta löytyy tietoja muun muassa yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Näihin kannattaa yhdistystoimijoiden tutustua.

Verkkopalvelun tapahtumasisältö on yhdistysten ja yhteisöjen itse ilmoittamaa ja julkaisemaa. Päijäthämäläiset.fi – ylläpito ei voi vastata tietojen paikkansapitävyydestä. Varmistathan tapahtumanjärjestäjiltä viimeisimmän tiedon tapahtumien toteutumisesta. Lisäksi kannustamme yhdistyksiä ilmoittamaan Päijäthämäläiset.fi-sivustolle toteutuvia kesätapahtumia sekä tulevan syksyn tapahtumia ja toimintaa.

Muutoksia tapahtumatietoihin voi ilmoittaa myös sähköpostitse ottamalla yhteyttä ylläpitoon: toimisto@paijathamalaiset.fi.

Ajantasaiset viranomaistiedot löytyvät alla olevista linkeistä (linkki johtaa suoraan uudelle sivustolle):

Valtioneuvosto

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä