Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysfoorumi kokoontui viime torstaina

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysfoorumi kokoontui viime torstaina

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysfoorumi kokoontui viime viikon torstaina. Lahden pääkirjaston auditoriossa pohdittiin ajankohtaisia aiheita kuten sosiaalihuollon kehittämistä, sote-alan veto- ja pitovoimaa sekä kuultiin Päijät-Hämeen hyvinvointikyselyn tulokset.

Tilaisuuden avasi Päijät-Hämeen Sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen puheenjohtaja Sirkku Hildén.

Sosiaali- ja terveysministerön terveisiä sosiaalihuollon näkökulmasta aamupäivän aikana tilaisuuteen toi ohjelmapäällikkö Harri Jokiranta. Päijät-Hämeen aikuissosiaalityön näkökulmaa työikäisten palvelujen kannalta avasi sosiaalityöntekijä Milla Rantakari.

Iltapäivän aikana lisää mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja kuultiin kuultiin mm. siitä miten huono-osaisuus näyttäytyy Päijät-Hämeessä tilastojen valossa. Aiheen tiimoilta puhui Diakonia-ammattikorkeakoulun asiantuntija Sakari Kainulainen.

Foorumi toteutettiin yhteistyössä useiden eri sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kanssa. Mukana järjestelyissä toimivat:
Päijät-Hämeen liitto, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Lahden Diakoniasäätiö, Lahden Ensi- ja turvakoti ry, Päijät-Hämeen omaishoitajat, Päijät-Hämeen Hyvinvointipalvelujen kehitys ry./PalveluSantra, Päijät-Hämeen mielenterveysseura Mieli ry/ Päijät-Hämeen kriisikeskus sekä MLL Lahden yhdistys.