Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys on vuonna 1965 perustettu terveysjärjestö. Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä. Teemme yhteistyötä alueemme sairaaloiden, sairaanhoitopiirien ja terveyskeskusten kanssa. Yhdistyksen palvelut täydentävät julkisen sektorin palveluita. Yhdistys turvaa omalla ammattitaidollaan palveluidensa korkean laadun ja vaikuttavuuden.
Toimipisteet löytyvät Helsingistä, Hämeenlinnasta, Lahdesta ja Riihimäeltä. Lisäksi yhdistyksen yhdellätoista paikallisosastolla on suomenkielistä ja yhdellä ruotsinkielisistä toimintaa kahdellatoista paikkakunnalla.

Lahden toimipisteessämme tarjoamme tukea ja neuvontapalveluita päijät-hämäläisille syöpäpotilaille, heidän läheisilleen ja heille, joita syöpään liittyvät kysymykset askarruttavat. Järjestämme mm. vertaistuki- keskusteluryhmiä, avokuntoutuskursseja, luovaa toimintaa, liikuntaryhmiä, yleisöluentoja ja erilaisia tapahtumia.

Lahden toimipisteessämme välitämme rintaproteeseja palveluseteliä / maksusitoumusta vastaan. Rintasyöpäleikatut voivat pyytää palvelusetelin Päijät-Hämeen kuntayhtymän apuvälinekeskuksesta puh. 044 482 3215 klo 7:30–14. Numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu.
Aika rintaproteesin sovitusta varten Lahden toimipisteessämme varataan p. 044 730 3302 ma-to klo 9-15.

Ajantasaisen toimintamme löydät helposti kotisivuiltamme

Neuvontapalvelut
Neuvontahoitaja Iita Eskelinen on tavattavissa ajanvarauksella Lahden toimipisteessä ma-pe klo 9-15.
Ajanvaraus p. 044 730 3302 ma-to klo 9-15.
Iitan tavoittaa p. 044 730 3308 ma-pe klo 9-15 ja sähköpostilla iita.eskelinen(at)essy.fi

Kaikki Essyn neuvontahoitajat, jotka ovat syöpään perehtyneitä, koulutettuja sairaanhoitajia tai terveydenhoitajia, palvelevat puhelimitse ja sähköpostin välityksellä riippumatta yhteydenottajan asuinpaikasta. Neuvontapalvelu on maksutonta ja meitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Kirsi Roos p. 044 730 3303 (Helsinki)
Satu Forsström p. 050 408 8420 (Helsinki, Syöpätautien klinikka)
Marja Sarvi p. 044 730 3305 (Hämeenlinna ja Riihimäki)
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essy.fi

Neuvontahoitajien kautta saat yhteyden yhdistyksen koulutettuihin vertaistukihenkilöihin.

Syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Sattumalla ja perintötekijöillä on vaikutusta syövän synnyssä. Voit kuitenkin vaikuttaa jaksamiseesi ja terveyteesi hyvillä elämäntavoilla. Neuvontahoitajiltamme saa tietoa ja opastusta terveellisistä elämäntavoista.

Lahden seudun paikallisosasto ja Orimattilan kerho toimivat vapaaehtoisvoimin aktiivisesti syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Tapaamisissa syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä voivat tavata toisiaan ja viettää mukavaa aikaa yhdessä. Lahden seudun osasto järjestää monipuolista virkistystoimintaa sekä tapahtumia. Tiedot paikallisosastojen toiminnasta löytyvät kotisivuiltamme kohdasta paikallisosastot

 

 


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Muu, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, vertaistuki, sairastaminen, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta

Asiasanat

syöpä, syöpäpotilaan tukeminen, neuvonta syöpäpotilas ja läheinen, vertaistuki, keskusteluryhmä, avokuntoutus syöpäpotilas

Kohderyhmä

asiakkaat, potilaat

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Osoitteet

  • Hämeenkatu 7 A, Lahti

    Hämeenkatu 7 A 6, 15110 Lahti

  • Itämerenkatu 5 A, 00180 Helsinki

    Itämerenkatu 5 A, 00180 Helsinki

Yhteystiedot

Sähköposti:
lahti@essy.fi
Puhelin: 044 7303302

Lisätietoa verkossa

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Päijät-Häme

Kunta
Asikkala, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila

Hämeenkatu 7 A, Lahti

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys, Hämeenkatu, Lahti, Suomi

Itämerenkatu 5 A, 00180 Helsinki

Itämerenkatu, Helsinki, Suomi