Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry

Toimimme alueemme näkövammaisten etu-, asiantuntija- ja yhteistoimintajärjestönä. Toiminta-alueemme on Päijät-Hämeen maakunta sekä Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi Kanta-Hämeen maakunnasta. Paikallisyhdistyksiä on Heinolassa Heinolan Näkövammaiset ry ja Riihimäellä Riihimäen Seudun Näkövammaiset ry.

Lahden ja  ympäristön näkövammaisten yhdistyksen historia alkaa vuodesta 1943. Silloin pidettiin alueen näkövammaisten perustava kokous 11.7.1943, Kokoukseen osallistui neljätoista (14) näkövammaista opastajineen, paikkana Aleksanterinkatu 13, Teräksen yläkerrassa Harjulan Ompu-opistossa. Kutsuja kokoukseen lähetettiin kirjeitse ja kutsuttiin myös lehti-ilmoituksilla. Partiolaiset tarjosivat kokouksessa korviketta ja pullaa. Sokeain keskusliitosta perustavan kokouksen puheenjohtajana toimi Leo Hirmukallio. Kokouksessa keskusteltiin tärkeästä asiasta, näkövammaisten lasten koulunjälkeisestä elämästä. Yhdistyksen nimeksi tuli Lahden ja ympäristön sokeat ry ja ensimmäiseksi pj valittiin Einari Laine.

Sunnuntaina 16.3.1958 pidettiin vuosikokous, jossa oli 28 yhdistyksen jäsentä ja, jossa käsiteltiin yhdistyksen nimenmuutos. 3.6.1958 nimeksi tuli Lahden Sokeat ry. Yhdistys kokoontui Harjulan tiloissa. Vuonna 1961 Lahden Sokeat ry:n toiminta-alueeseen kuului: Asikkala, Hartola, Heinola, Heinolan mlk, Janakkala, koski Hl., Kärkölä, Lahti, Lammi, Loppi, Nastola, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki ja Sysmä. Jäseniä oli kaikkiaan 89.

Oikeusministeri hyväksyi yhdistyksen nimenmuutoksen 12.2.1980 Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry:ksi. Myös heikkonäköiset saivat virallisesti jäsenyyden. Yhdistyksessä on jäseniä 427.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Vammaisyhdistykset

Teemat

edunvalvonta, harrastus ja vapaa-aika, kerhot, kokemusasiantuntijuus, käden taidot, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vaikuttaminen, vammaisuus ja invaliditeetti, vertaistoiminta, vertaistuki

Kohderyhmä

vammaiset ja invalidit

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Puistokatu 9, 15100 LAHTI

Yhteystiedot

Sähköposti:
toimisto@phn.fi
Puhelin: 044 705 4060

Lisätietoa verkossa

Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Päijät-Häme, Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo

Kunta
Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä, Pukkila, Iitti, Riihimäki, Hausjärvi, Loppi

Käyntiosoite

Puistokatu 9, Lahti, Suomi