Ystäväksi nuorelle (1+1-mentoritoiminta / Särö-vapaaehtoistoiminta)

Suoritus ajankohta: 26.4.2021 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Lahden Diakoniasäätiö sr

Iloa ja osallisuutta nuoren arkeen vapaaehtoistoiminnalla

Me 1+1-mentoritoiminnassa tuemme lahtelaisia 13–29-vuotiaita nuoria vapaaehtoistoiminnan keinoin. 1+1-mentoritoiminta on osa Särö-vapaaehtoistoimintaa. Etsimme jatkuvasti mukaan iloiseen joukkoomme uusia vapaaehtoisia; yhä useampi nuori kaipaa rinnalleen kulkemaan turvallista, läsnä olevaa aikuista. Vapaaehtoisena toimiessasi saat itsellesi mukavaa ja monipuolista tekemistä, uusia tuttavia, merkityksellistä tekemistä sekä iloa omaan elämääsi.

Nuoren mentorina tärkeintä on viettää mukavaa, kiireetöntä aikaa nuoren kanssa esimerkiksi kahvin äärellä jutellen, yhdessä harrastaen tai nuorta tsempaten ja rohkaisten. Vapaaehtoinen ja nuori tapaavat keskimäärin noin kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan kerrallaan. He sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Toiveena on, että vapaaehtoissuhde kestää noin vuoden, mutta siitä voi syntyä myös elämän mittainen ystävyys. Vapaaehtoistoiminnan kautta nuori saa elämäänsä läheisen, tärkeää tukea antavan ihmisen.

Särö-vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit tutustuvat jokaiseen toimintaan mukaan tulevaan nuoreen ja vapaaehtoiseen sekä perehdyttävät vapaaehtoiset toimintaan. Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat mukana ensimmäisessä tapaamisessa ja taustatukena koko vapaaehtoissuhteen ajan. He antavat ohjausta ja tukea sekä järjestävät yhteistä toimintaa, esimerkiksi virkistystapahtumia ja koulutuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Toimintamme on maksutonta ja se perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen.

Lisätietoja:

Mirva Porter, vapaaehtoistoiminnan päällikkö
040 662 9300
mirva.porter@dila.fi

Hanna Tanskanen, vapaaehtoiskoordinaattori
044 713 2219
hanna.tanskanen@dila.fi

Laura Altarriba, vapaaehtoiskoordinaattori
040 182 9782
laura.altarriba@dila.fi

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 404, 4.krs)
https://dila.fi/tule_vapaaehtoiseksi_saro/

Toiminta-alue

Alue
Päijät-Häme

Kunta
Lahti

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiveet ja edellytykset