Ystäväksi pikkulapsiperheelle (Särö-vapaaehtoistoiminta)

Suoritus ajankohta: 21.4.2021 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Lahden Diakoniasäätiö sr

Iloa ja osallisuutta pikkulapsiperheen arkeen vapaaehtoistoiminnalla

Me Särö-vapaaehtoistoiminnassa tuemme lahtelaisia pikkulapsiperheitä, joissa on vähintään yksi alle 3-vuotias lapsi. Etsimme jatkuvasti mukaan iloiseen joukkoomme uusia vapaaehtoisia; yhä useampi perhe kaipaa vapaaehtoista tueksi ja arkeaan piristämään. Vapaaehtoisena toimiessasi saat itsellesi mukavaa ja monipuolista tekemistä, uusia tuttavia, merkityksellistä tekemistä sekä iloa omaan elämääsi.

Perheiden vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi keskusteluseurana, sadun lukijana, leikkikaverina, ulkoiluseurana tai vanhemman hengähdystauon mahdollistajana. Vapaaehtoinen ja perhe tapaavat keskimäärin noin kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan kerrallaan. He sopivat yhdessä tapaamisten ajankohdan ja sen, mitä niiden aikana tehdään. Toiveena on, että vapaaehtoissuhde kestää noin vuoden, mutta siitä voi syntyä myös elämän mittainen ystävyys.

Särö-vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit tutustuvat jokaiseen toimintaan mukaan tulevaan perheeseen ja vapaaehtoiseen sekä perehdyttävät vapaaehtoiset toimintaan. Vapaaehtoistoiminnan kautta perhe saa elämäänsä läheisen, tärkeää tukea antavan ihmisen. Vapaaehtoiskoordinaattorit ovat mukana ensimmäisessä tapaamisessa ja taustatukena koko vapaaehtoissuhteen ajan. He antavat ohjausta ja tukea sekä järjestävät yhteistä toimintaa, esimerkiksi virkistystapahtumia ja koulutuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Toimintamme on maksutonta ja se perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen.

Lisätietoja:

Mirva Porter, vapaaehtoistoiminnan päällikkö
040 662 9300
mirva.porter@dila.fi

Salla Rantala, vapaaehtoiskoordinaattori
040 628 1170
salla.rantala@dila.fi

Laura Altarriba, vapaaehtoiskoordinaattori
040 182 9782
laura.altarriba@dila.fi

Käyntiosoite: Ahvenistonkatu 2, Lahti (huoneisto 404, 4.krs)
https://dila.fi/tule_vapaaehtoiseksi_saro/

Toiminta-alue

Alue
Päijät-Häme

Kunta
Lahti

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiveet ja edellytykset